חיפוש חופשי

חפש

מאגר מאור

פרויקט מאו"ר – מאגר אובייקטי-למידה ברשת

מאו"ר הנו מאגר לאומי של מידע (מטא-דאטה) וקישורים לחומרי למידה המצויים ברשת האינטרנט. המאגר פתוח לכל, חופשי לשימוש וזמין למוסדות החינוך, לגופים ציבוריים, לעוסקים בהוראה ובלמידה ולקהל הרחב, ומאפשר לכל אלה לשתף ביניהם משאבי למידה באופן פשוט, יעיל והדדי.מאור מקושר ל מרלו (merlot) - מאגר חומרי למידה אמריקאי ותיק, המכיל רבבות פריטים. חומרי הלימוד הנתרמים למאו"ר מפורסמים באופן מיידי גם במאגר מרלו.

מטרת מאו"ר

במוסדות לחינוך ולהשכלה – אוניברסיטאות, מכללות, בתי ספר וחברות לפיתוח תוכן לימודי – נוצרים מדי יום תכנים חדשים לצורך לימוד, עיון, מחקר, הוראה, והערכה. תכנים אלה מוצגים באתרי האינטרנט של המוסדות השונים, אך מנועי החיפוש הכלליים אינם מספקים מענה שלם לצורך להגיע למשאבים אלה ולעשות בהם שימוש.
מטרת מאו"ר הנה לסייע באיתור משאבים לימודיים איכותיים הקיימים ברשת.
המאגר מתעד משאבים חינוכיים ולימודיים באמצעות מטא-דאטה מובנה, ומרכז קישורים למשאבים אלה, ועל ידי כך מקל על איתורם, שיתופם עם קהילת הלומדים, והערכתם על-ידי אנשי מקצוע.

מה במאו"ר:

תרומת חומרים:

מוסדות, מרצים, מורים ואנשי חינוך מוזמנים להצטרף כחברים למאו"ר לתרום למאגר קישורים ומידע על חומרי הלימוד שברשותם.
מוסדות המעוניינים לתרום כמות גדולה של חומרים, יכולים להוסיפם למאגר כאצווה (batch) בסיוע מחב"א.

שותפים במאו"ר:

מאו"ר הוקם במשותף על ידי מחב"א – מרכז החישובים הבינאוניברסיטאי, איגוד האינטרנט הישראלי, ומשרד החינוך, תוך שיתוף פעולה עם MERLOT – מאגר אמריקני מוביל של מטא-דאטה לאובייקטי למידה.
כצעד מקדים להקמת המאגר, פותח תקן הישראקור (ISRACore) המגדיר את המידע שיש לספק על מנת לאפיין את חומרי הלימוד.
מרלומשרד החינוך
איגוד האינטרנט הישראלימחב"א